Om Dorthe Wolff

ved Palle Birk Hansen

 

Dorthe Wolff er født i 1969 i Sønderjylland. Hun er uddannet i Kolding, Oslo og København og begyndte sin kunstneriske karriere i 1995 med at arbejde i træstammer af eg, elm og tuja med motorsav, økse og stemmejern. En række af disse værker pryder i dag offentlige anlæg og legepladser. 

 

Siden begyndte Dorthe Wolff også at arbejde i mindre formater. Det har foreløbig resulteret i en mængde smukke og fabulerende malerier, ofte i akryl på lærred, men også i andre materialekombinationer. Dorthe Wolffs motiver involverer gerne dyr, som er fulde af dobbelttydigheder og selvironi. De bidrager med symbolisme og historiefortællinger til malerierne i et grænseland mellem utæmmet natur og kontrolleret kultur.

 

Under et ophold i Canada i 2016 tog Dorthe Wolff igen fat på at skabe kunst af træ. Et speciale for nærværende er relieffer i træ med blåsplint. Ved at save og polere fremhæver hun farvespillet i disse træbilleder ved navn ZigZag. I andre trærelieffer fremhæves motiverne med klare farver, så der i realiteten bliver tale om tredimensionelle malerier. 

 

Se også: www.bkf.dk/web/dorthewolff-sorensen